Heijastimet

Vuonna 2003 voimaan tulleeen lain mukaan jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta. Heijastimet eivät ole ikuisia. Mikäli heijastin vioittuu tai esim. naarmuuntuu, tulee se vaihtaa uuteen. Tuoteturvallisuuslainsäädännön (75/2004) mukaan elinkeinonharjoittajalla - valmistajalla, maahantuojalla, sisäänostajalla ja myyjällä - on vastuu, siitä, että markkinoitavat ja myytävät tuotteet ovat turvallisia ja täyttävät niitä koskevat vaatimukset. Myös ilmaiseksi esimerkiksi kampanjoissa, liikelahjoina tai kylkiäisinä jaettavien heijastimien on täytettävä vaatimukset. Vastuu heijastimien turvallisuudesta on näissä tapauksissa myös jakelijalla, esim. järjestöllä. Määräysten noudattamista valvoo Kuluttajavirasto.
Pehmoheijastin

Pehmoheijastin

PEHMOHEIJASTIN Finland toimittaa ainoastaa CE -tyyppihyväksyttyjä heijastimia, valmistettuna 3M:n Scotchlite High Gloss heijastinkalvosta.

Heijastimet ovat tyyppihyväksytty Työterveyslaitoksella, EU-standardin EN 13356 mukaan. Pehmoheijastimet ovat laadukkaita, keveitä ja pehmeitä. Pehmoheijastin on miellyttävä vaihtoehto esim. perinteiselle kovalle heijastimelle.

Valikoimassa on useita ns. perusmalleja, mutta heijastimet on mahdollista toteuttaa myös omalla muodolla. Painatus aina heijastavan kalvon alle.

Jousiheijastin

Jousiheijastin

Jousiheijastimen koko on 35 x 3 cm. Painatus aina heijastavan kalvon sisälle.